Bahan A;
1 ekor ikan tilapia merah
Bahan B;
20 gm bawang putih
30 gm cili merah
30 gm tan chong
Bahan C;
50 gm sos cili
20 gm bawang merah (di mayang)
50 gm sos plum
300 gm minyak masak
garam dan gula secukup rasa
Cara membuatnya;
1. Ikan tilapia dibersihkan. Setelah itu, dikukus hingga masak. Angkat dan letakkan di dalam pinggan besar. Ketepikan seketika.
2. Bahan B dikisar dan kemudian ditumiskan hingga masak.
3. Setelah itu, masukkan pula bahan C. Gaul sehingga sebati dan masak lagi hingga naik bau.
4. Selepas itu, tumisan tadi dituangkan ke atas ikan yang telah dikukuskan tadi.
5. Sedia untuk dihidangkan.
Saturday, September 26, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment