Bahan-bahan;
20 ekor ketam - diambil isinya
30 gm lobak merah
10 seleri
1 ulas bawang besar
1 sudu tepung jagung
1 butir telur
Bahan B;
3 ulas bawang putih - dicincang
1 biji lemon - diambil airnya
50 gm susu cair
sedikit perasa
Cara membuatnya;
1. Cincang dahulu semua bahan A dan gaulan bersama dengan tepung jagung dan telur hingga sebati. Kemudian masukkan ke dalam kulir ketam dan kukus selama hingga 7 minit.
2. Tumis bawang putih dan masukkan jus lemon dan susu cair sehingga mendidih. Kemudian tuangkan ke atas ketam yang telah dikukus tadi. Hias dan sedia untuk dihidangkan.
20 ekor ketam - diambil isinya
30 gm lobak merah
10 seleri
1 ulas bawang besar
1 sudu tepung jagung
1 butir telur
Bahan B;
3 ulas bawang putih - dicincang
1 biji lemon - diambil airnya
50 gm susu cair
sedikit perasa
Cara membuatnya;
1. Cincang dahulu semua bahan A dan gaulan bersama dengan tepung jagung dan telur hingga sebati. Kemudian masukkan ke dalam kulir ketam dan kukus selama hingga 7 minit.
2. Tumis bawang putih dan masukkan jus lemon dan susu cair sehingga mendidih. Kemudian tuangkan ke atas ketam yang telah dikukus tadi. Hias dan sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment